Over mij

WAAROM EEN
COWORKING SPACE
IN HOEGAARDEN

Mijn leven voor de CoCorner

Ik ben An Janssens, momenteel schrijf ik full time aan mijn fantasyboeken, maar daarvoor heb ik jarenlang gewerkt als freelance business analyst. Eerlijk gezegd vond ik dat werk niet altijd even interessant, maar waar ik wel altijd van genoot was het samenwerken in een open space. Ik ben niet iemand die de hele dag door gaat praten, maar gewoon voelen dat er mensen om me heen zijn vind ik geweldig. Ook de losse maar toch echt vriendschappelijke band met collega’s vond ik super, en ik was al helemaal fan van de afterwork drinks.

Gebrek aan discipline en versloddering

Lange tijd heb ik het freelancen en de fantasyboeken gecombineerd, maar op een bepaald moment besloot ik om full time te gaan schrijven. Ik dacht dat er dan binnen no time een afgewerkt boek op tafel zou liggen, maar ik merkte al snel dat het moeilijker was dan verwacht om aan mijn bureau te blijven zitten, en als ik al achter mijn laptop zat deed ik alles behalve schrijven. Ik miste een duidelijk begin en einde van de werkdag, waardoor ik het had gevoel dat ik altijd moest schrijven, zowel ’s avonds als in het weekend. Tegelijkertijd voelde ik me schuldig om hoe weinig ik produceerde. Ik probeerde een minimum aantal woorden per dag in te voeren, daarna een deadline per hoofdstuk, maar die oplossingen werken slechts tijdelijk.

Naast de inefficiëntie was er iets wat me misschien nog meer stoorde: ik begon alle dagen in dezelfde t-shirt en mommy jeans rond te lopen, terwijl ik zo van mooie kleren hou! Maar ja, waarom zou je je opmaken als je een hele dag niemand ziet?

HERKEN JE JEZELF HIERIN?
Kom de CoCorner dan eens gratis uitproberen.

Bestaande coworking spaces waren niet wat ik zocht

Op een bepaald moment realiseerde ik me wat er miste. Ik wilde aan mijn boeken schrijven, maar wel in hetzelfde soort omgeving als waarin ik altijd gewerkt had, ik wilde een open office met fijne collega’s om me heen. Dus ging ik op zoek naar een coworking space. Het verbaasde me dat er in en rond Tienen niets te vinden was. Brussel en Leuven zijn niet makkelijk bereikbaar, maar ik ging er toch heen om coworking spaces uit te testen. Man, waren die even totaal niet wat ik zocht. Grote, kille kantoren waar je aan lange tafels tegenover elkaar zat, hoge instapkosten en nog hogere dagprijzen.

Ik maakte mijn eigen coworking space

Toevallig was mijn kleine handelspand in Hoegaarden, dat ik lang geleden als investering had gekocht, al sinds Corona niet meer verhuurd. Het plan ontstond: ik maak zelf een coworking space, helemaal zoals ik hem wil. Dat betekende nadruk op gezelligheid maar wel met individuele bureau’s, aandacht voor ergonomie en een goede verlichting. Het was een gok om zoiets op te starten in een dorp als Hoegaarden – zal er wel iemand komen coworken? Nu, bijna een jaar nadat de CoCorner open ging, zitten hier op de meeste dagen drie of vier mensen gezellig samen te werken. De CoCorner is een kleine community aan het worden, precies zoals ik hoopte. We hebben samen een WhatsApp groep opgericht om elkaar te laten weten wie er komt, en doen ook dingen samen na het werk. Deze winter gaan we zelfs op CoCorner short-ski!

Mijn visie: mensen samenbrengen

Wat ik echt wil bereiken met de CoCorner is mensen samenbrengen. De meesten van ons hebben wel een goede job en een goed huis, maar er mist nog iets. Mensen zijn gemaakt om ergens deel van uit te maken, om samen te groeien. Met de CoCorner wil ik inzitten op verbinden, we zijn meer dan collega’s, zelfs meer dan vrienden, we zijn een community.

Daarom is het coworken vanaf nu ook gratis voor scholieren en studenten. Ik geloof dat er veel voordelen zijn aan het mixen van generaties, en jongeren hebben net zoveel noodzaak aan een community als ieder ander. Ik hoop dat er velen in de CoCorner zullen komen studeren, gamen, of waar ze ook maar zin in hebben, en dat we veel van elkaar zullen leren.

mij ken je alvast

Het kan beangstigend zijn om ergens binnen te stappen waar de mensen elkaar al kennen, om toe te komen in een groepje dat al is gevormd. Maar geloof me wanneer ik zeg dat iedereen in de CoCorner uitkijkt naar nieuwe connecties, dat iedereen nieuwsgierig is in het verhaal dat jij te vertellen hebt. Ik zit zelf trouwens vaak in de CoCorner, dus dat is alvast één persoon die je al een beetje kent.

Gratis proefdag

Twijfel dus niet langer en kom de CoCorner uitproberen. Je eerste coworking dag in Hoegaarden is helemaal gratis. Reserveer je proefdag via an@cocorner.be of via dit formulier: